• Rozlúčková slávnosť 2021/22

          •  

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Rozlúčková slávnosť 2021/22.

            STE VÝNIMOČNÍ! ❤️ABSOLVENTI 2021/22 ❤️

            🔔 Záver školského roka sa u nás nesie vždy v duchu radosti, spomienok, užívania si spoločného času, plánov do budúcnosti a tiež lúčení. Rozlúčková slávnosť deviatakov je vždy pamätnou udalosťou pre deviatakov, ich triednu učiteľku, ale aj pre celú školskú komunitu.

            📝 Naši deviataci urobili rodičom i učiteľom veľkú radosť, keďže sa všetci dostali na vysnívané stredné školy, úspešne zvádli testovanie a ďalšie výzvy spojené so záverom štúdia na základnej škole. Ich práca vo voľnočasových krúžkoch, súťažiach, vzájomná spolupráca, ochota pomôcť i študijné výsledky nám potvrdzujú hrdosť, ktorú cítime.

            💃 SLZY - TANCE - OBJATIA 🕺🏽

            Rozlúčkový deň začali pozdravom všetkých žiakov, učiteľov a zamestnancov školy. Potom pre nás všetkých pripravili 🔝 FANTASTICKÝ 🔝program v Dome kultúry. Ich úprimné slová vďaky v nás aj po niekoľkých dňoch rezonujú a zdôrazňujú významnú stopu, ktorú zanechali v živote našej školy. Okrem dôstojného programu si pripravili aj scénku, v ktorej spomínali na roky s našou školou ovplyvnené i svetovou pandémiou. Okrem tradičného programu prekvapili všetkých prítomných spoločenskou i modernou choreografiou spoločného tanca. Nasledovalo prijatie čerstvých absolventov do Klubu absolventov, kde túto treidu bude zastupovať Marius Karadi. Program ukončili žiaci spontánnym skupinovým objatím okolo ich “druhej mamy”, obetavej triednej pani učiteľky.

            🌟 Pripájame sa k poďakovaniu deviatakov a pani učiteľke Csille ďakujeme za jej akčného ducha, neúnavnú snahu pomôcť svojim žiakom a ich rodinám a úprimnú radosť zo života, ktorú šíri všade, kam príde!

            Milí naši deviataci ❤️ želáme vám všetko dobré, sme na vás hrdí a nezabudnite: ✨ STE VÝNIMOČNÍ ✨

             

            Podujatie realizované v spolupráci s OZ Bonum et gaudium s finančnou podporou Mesta Nové Zámky.

          • Dopravná výchova na 1.stupni ZŠ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Dopravná výchova na 1.stupni ZŠ.

            🛣️Spoločnosť Granvia Operation podporuje okrem iných projektov aj výchovu k bezpečnosti v cestnej premávke na základných školách. V minulom školskom roku nám darovali pre deti spoločenské hry zamerané na dopravnú výchovu.

            🚒V tomto školskom roku nás pozvali do vlastných priestorov na exkurziu. Absolvovali sme zaujímavú vyučovaciu hodinu dopravnej výchovy a vo vonkajšom areále sme sa oboznámili s prácou hasičov, ktorí zachraňujú ľudí pri autonehodách. Na záver deti dostali užitočné darčeky.

            🔸 Za sprostredkovanie exkurzie ďakujeme pánovi Naďovi a celému kolektívu zamestnancov, ktorí nám vytvorili veľmi príjemné a zábavné dopoludnie!

          • 🏰ÔSMACI V KAŠTIELI CHÂTEAU BELÁ🏰

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 🏰ÔSMACI V KAŠTIELI CHÂTEAU BELÁ🏰.

            Dňa 23.6. žiaci 8.ročníka navštívili v rámci triedneho výletu kaštieľ Château Belá, ktorý sa pýši aj ocenením najromantickejšieho historického hotela v Európe. 💕 🚂Po ceste vlakom sa vďaka zabezpečenému transferu autami presunuli priamo pred kaštieľ. Žiaci si užili prehliadku dejinami nadýchaného vidieckeho barokového kaštieľa v čarovnom prostredí malebnej dedinky. 🏡 🏞🌳Prezreli si vnútorné aj vonkajšie priestory kaštieľa, jazerá, záhradu a zvieratá v okolí. 🧃🧁Na konci prehliadky si pochutnali na koláčoch a ovocných nápojoch. Ďakujeme a tešíme sa aj nabudúce. 👋

          • BESEDA: Európska únia a jej inštitúcie 7.A+7.B+8.A

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album BESEDA: Európska únia a jej inštitúcie 7.A+7.B+8.A.

            🇪🇺 EURÓPSKA ÚNIA NAŽIVO U NÁS 🇸🇰

            🚸 Výuka k občianstvu musí byť praktická a prepojená s každodenným životom. Naše otázky o EÚ sme sa pýtali hostí Marco Németh a Zuzana Hozlárová, ktorí prijali pozvanie a prišli našim žiakom 7.A, 7.B, 8.A a ich učiteľom zodpovedať mnohé otázky o fungovaní Európskych inštitúcií. Napríklad aj tieto:

            🔵 Aké výhody má naše členstvo v EÚ?

            🟡 Dá sa v európskych inštitúciách vyznať?

            🔵 Ovplyvňuje nás to, čo sa deje v European Parliament?

            🟡 Čo je to Konferencia o budúcnosti Európy?

             

            👨🏻‍🎓 14 ROČNÝ NAPÍSAL 📖 KNIHU O EURÓPSKEJ ÚNII

            Laureát 🏆Ceny európskeho občana za rok 2021 a autor knihy Európa v Kocke 👨‍🎓Marco Nemeth, pripravil pre našich žiakov prehľadnú prezentáciu o fungovaní EÚ. Sám bol niekoľkokrát v Europarlamente, stretáva sa s poslancami, eurokomisármi a médiami. Ako 14ročný napísal knihu, o ktorej si informácie prečítajte na https://www.eukniha.sk/. Teraz študuje na strednej škole a navštevuje aj kurzy v Budapešti. Okrem prednášok a diskusií aktuálne pracuje na preklade svojej knihy do ďalších jazykov.

            NAŠU 👩🏽‍🎓ABSOLVENTKU POČUŤ V EURÓPSKOM PARLAMENTE 🇪🇺

            Absolventka našej školy pokračovala v štúdiu umenia - klasického spevu a harfy v Bratislave. Pokračovala v 📓 štúdiách na Fakulte sociálnych a ekonomických vied Univerzity Komenského nám predstavila Konferenciu o budúcnosti Európy, kde pôsobila ako občianska delegátka za Slovenskú republiku. 🗣️ Okrem myšlienok KOBE, možností participácie a zážitkov z Európskeho parlamentu nám zdôraznila dôležitosť angažovania sa každého jedného z nás. Po úspešnom ukončení bakalárskeho štúdia pokračuje v štúdiu Európskych štúdií v Bratislave. 👌Získané vedomosti sme si overili v kvíze Kahoot. Gratulujeme víťazom🥇Adamovi Polákovi 🥈Adamovi Guzmanovi a 🥉Sebimu Farkasovi z 8.A a ďakujeme hosťom za zaujímavé dary. 💭 Hovorili sme spolu o programoch Erasmus+, Shenghenskom priestore, spoločnom trhu, o výhodách Európskej kartičky poistenca, či o budúcnosti a ♻️ekologických témach. Veríme, že aj tento čas je motiváciou pre aktivizáciu našich žiakov v starostlivosti o komunitu a prostredie v ktorom žijú.

            🗣️Aby aj hlas našich žiakov - mladých bolo počuť.
            Veď títo mladí sú naša 🚀 budúcnosť!

          • Futbalový zápas ZŠ vs. MŠ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Futbalový zápas ZŠ vs. MŠ.

            ⚽V ŠKD sa uskutočnil priateľský futbalový zápas medzi predškolákmi našej MŠ a našimi prvákmi. Na turnaji boli aj fanúšikovia, ktorí si pripravili farebné rekvizity. Zápas bol napínavý a vyrovnaný.

            🏆Nakoniec skončil 1:1 a po jedenástkach bol stav 3:2 pre predškolákov z triedy Žabky.

            🏅Deti boli odmenené medailami, sladkosťou i chutnými čerešňami. Skvelé poobedie si určite ešte niekedy zopakujeme.

            Rekonštrukcia vonkajšieho ihriska bola možná iba vďaka spolupráci s OZ Bonum et gaudium a finančnej podpore Mesta Nové Zámky.

          • Beh Olympijského dňa mesta Nové Zámky 2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Beh Olympijského dňa mesta Nové Zámky 2022.

            Dňa 21.júna sa uskutočnilo športové stretnutie žiakov Novozámockých škôl pod názvom "Beh Olympijského dňa mesta Nové Zámky". Podujatie bolo organizované AC Nové Zámky v spolupráci s Olympijským klubom. Okresu Nové Zámky a s finančnou podporou spoločnosti BYTKOMFORT. Primátor mesta Nové Zámky zahájil toto podujatie zapálením olympijského ohňa. Súťažiacimi boli žiaci materských a základných škôl.

            Súťažilo sa v rôznych kategóriách podľa veku.

            Našu školu reprezentovali žiaci 1.- 6.ročníka. 🥉Amina Kajtár (3.A) získala 3.miesto v behu na 300m a 🏅Samko Jurík (4.A) 4.miesto v tej istej kategórii. 🏅Všetci zúčastnení získali medailu, víťazom sa tak stal každý.

          • Dolina poníkov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Dolina poníkov .

            V piatok 17.júna sa prváci vybrali na výlet do Doliny poníkov. Dozvedeli sa tam zaujímavé informácie o domácich zvieratách. Niektoré zvieratká mohli aj pohladkať. Potom sa občerstvili a krásne zahrali v areáli. Výlet sa im veľmi páčil.

             

            Podujatie realizované s finančnou podporou Mesta Nové Zámky.

          • Kalvária vo Dvoroch nad Žitavou - 1.B a 1.C

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Kalvária vo Dvoroch nad Žitavou - 1.B a 1.C.

            🔸V uplynulých dňoch žiaci 1.B a 1.C so svojimi pani učiteľkami navštívili neďaleké Dvory nad Žitavou.

            🚌Po mnohých cestách vlakom tak vyskúšali aj medzimestskú autobusovú dopravu.

            ✝️Prešli krížovú cestu, obdivovali krásy rastlín pri jednotlivých zastaveniach i na poliach v blízkom okolí.

            🍉Neskôr si zasúťažili a pochutnali na pizzi a melóne.

             

            Ďakujeme Mestu Nové Zámky za finančnú podporu podujatia.

          • Burza hračiek v ŠKD

          •  

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Burza hračiek v ŠKD.

            ♻️DÁVAME VECIAM DRUHÚ ŠANCU ♻️

            V súlade s Environmentálnym akčným plánom, ktorý máme vytvorený v programe Zelená škola, sme aj tento rok usporiadali obľúbenú akciu - Burzu hračiek. Žiaci za symbolické sumy predávali to, čo už doma nepotrebujú. V ponúkanom sortimente bolo možné nájsť hračky, knihy, drobnosti a dokonca aj deťmi upečené muffiny, či iné dobroty. Burza hračiek sa každoročne stretá s veľkou obľubou a my sa tešíme, že aj týmto spôsobom sú deti vychovávané k tomu, že veci, ktoré už nepotrebujeme môžu poslúžiť niekomu inému.

          • 🤝 BUDOVANIE KOMUNITY A 🌿EKOPSYCHOLÓGIA

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 🤝 BUDOVANIE KOMUNITY A 🌿EKOPSYCHOLÓGIA.

            📍 Posilňovanie vzťahov a spolupráce našich žiakov po náročných rokoch izolácie je jednou z aktuálnych priorít, ktoré sledujeme pri plánovaní školských aktivít.

            ⭐ Vďaka tréningovému programu Erasmus+ pre pracovníkov s mládežou a spolupráci s organizáciou EduEra dostali naši žiaci priestor na posilnenie svojich vzťahov sami so sebou, medzi sebou a s ich učiteľmi. Okrem toho sme sa dobre zabavili, inšpirovali a získali cenné informácie o dobrovoľníctve, cestovaní a štúdiu v zahraničí.

            📖 V rámci aktivity Živá knižnica sme pozdieľali naše zážitky a skúsenosti v oblasti dobrovoľníctva aj mládežníckych príležitostí. ReConnect je multiplikačné podujatie projektu ReCalibur, ktorý je súčasťou projektu Erasmus+.

            🌿 Ekopsychológia študuje vzťah človeka k životnému prostrediu a to, ako životné prostredie ovplyvňuje každého jedného z nás. Životným prostredím mnohých detí a mladých počas pandémie bola (iba) ich detská izba. Negatívne dôsledky tejto zmeny prostredia majú tieto aktivity za cieľ eliminovať.

          • DEJINY ŠKOLSTVA V REGIÓNE 7.B+8.A

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album DEJINY ŠKOLSTVA V REGIÓNE 7.B+8.A.

            📖 DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ V 🗂️ ŠTÁTNOM ARCHÍVE 📜

            Žiaci tried 7.B a 8.A spolu s ich pani učiteľkami mali výnimočnú možnosť navštíviť Štátny archív v našom meste. Prijali sme pozvanie Ministerstva vnútra SR vidieť prácu archivárov naživo.

            🏫 Výstava, ktorú si pre nás pripravili s názvom "DEJINY ŠKOLSTVA V REGIÓNE" bola plná zaujímavostí z nášho okolia, dedín a škôl, ktoré poznáme. Niektorí našli aj záznamy o svojich rodičoch, alebo starých rodičoch. Zistili sme, že niektoré veci sa nemenia a problémy i radosti žiakov a učiteľov boli v minulosti veľmi podobné tým našim.

            📚 Aktivita, ktorú si pre nás pripravili bola veľmi zaujímavá. Písali sme atramentom a husím perom. Okrem vlastnoručného podpisu sme si mohli zapäčatiť naše tajné priania. Veríme, že sa naplnia!

            🌐 Sme veľmi vďační, že zamestnanci archívu boli ochotní a prirpavení odpovedať nám na otázky o digitalizácii, správe archívu a budúcnosti v obrovských serverovniach.

          • Záverečný výlet - Nitra 5.A+6.A+7.A

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Záverečný výlet - Nitra 5.A+6.A+7.A.

            📜HISTÓRIA🍃 PRÍRODA🌎 MISIE

            Záverečný výlet 5.A+6.A+7.A

            🔸Blížiaci sa koniec školského roka je aj časom triednych výletov. V utorok 14. júna sa žiaci piateho, šiesteho a siedmeho ročníka vybrali spolu na výlet do Nitry vlakom.

            🔸Najprv sme sa vybrali do mestského parku na Sihoti, pozreli si atrakcie, ktoré ponúka, ako preliezky, bludisko, ZOO. Naša cesta viedla ďalej na hrad. Prezreli sme si baziliku sv. Emeráma a diecézne múzeum. Tu sme mohli obdivovať krásne liturgické predmety a pamiatky z čias našich vierozvestcov sv. Cyrila a Metoda.

            🔸Na záver výletu sme navštívili Misijné múzeum na Kalvárii, ktoré spravujú misionári verbisti. Pozreli sme si krátky dokumentárny film o pôsobení slovenských misionárov na Kube a prezreli sme si výstavu exponátov zvierat, motýľov a chrobákov z rôznych kútov sveta ako aj cudzokrajné predmety praktického života rôznych kultúr a domorodých kmeňov.

            ✨Domov sme sa vrátili plní zážitkov z pekného výletu. ✨

          • Prvýkrát spolu v Nitre 1.B+1.C

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Prvýkrát spolu v Nitre 1.B+1.C.

            🚂 SPOLU V NITRE 👋 Žiaci 1.B a 1.C sa v sprievode pani učiteliek a asistentky vybrali spoznať naše najbližšie krajské mesto. 🟡 Vyskúšali si cestovanie vlakom a autobusom 🟡 Navštívili Gazdovský dvor v nitrianskom mestskom parku na Sihoti 🟡 Navštívili Nitriansky hrad 🟡 Pozreli si výstavu robotov v obchodnom centre ✨Tešíme sa najbližšie!

          • Konferencia pre Školských Digitálnych Koordinátorov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Konferencia pre Školských Digitálnych Koordinátorov.

            VZDELÁVAME SA, ABY SME 👩‍🏫 UČILI MODERNE ➡️ Školský digitálny koordinátor 💻 📖 Vzdelávanie nás, školských digitálnych koordinátorov, sa konečne po 9 mesiacoch presunulo z online priestoru webinárov do prezenčnej formy. Stretlo sa nás asi 140 koordinátorov aj niekoľko riaditeľov na konferencii IT Akadémia v Novom Smokovci v dňoch 26. až 28.mája. Program bol náročný, hutný. 🌐 Vo štvrtok po obede sme začali blokom prednášok veľmi šikovných ľudí z rôznych odvetví. Spoločným ich znakom bola digitalizácia daného odboru a jej využitie v praxi. V piatok sme už pracovali v skupinách na rôznych aktivitách. Tie nám priniesli mnoho nápadov, inšpirácií aj nových kontaktov, ktoré sú veľmi žiadané na sieťovanie škôl a budovanie vzájomnej podpory a pomoci. Uvedomili sme si, že aj keď sme malá škola, veľkou pomocou je nám pozitívne naklonené vedenie, ktoré nás v našej práci významne podporuje a tiež to, že robíme veľa práce ako kolektív pedagógov. 🌐 Večerné prezentovanie našej práce v posterovej sekcii bolo inšpiratívne aj pre iných kolegov. Záverom stretnutia zneli pochvalné slová organizátorom za úžasné osobné stretnutie. V sobotu poobede sme sa vracali unavené, ale nabité množstvom tipov i chuti do ďalšej práce. Konferencie sa zúčastnili Školské Digitálne Koordinátorky (ŠDK) Adriana Vrabľová, Ľuboslava Kristanová v sprievode pani riaditeľky, Katarína Hozlárová. Témy konferencie: 🔗 Trendy v STEM vzdelávaní − panelová diskusia 🔗 Atraktívna veda s vysokou pridanou hodnotou 🔗 Práca s akčným plánom digitálnej transformácie 🔗 Digitálne kompetencie z pohľadu DigComp a DigCompEDU 🔗 Oblastné kluby digitálnych koordinátorov 🔗 Od mentoringu ku koučingu

          • Rafaela stonožka v Knižnici A. Bernoláka s 1.A

          • Žiaci z 1.A opäť navštívili knižnicu A.Bernoláka

            Privítala ich tam pani knihovníčka Silvia s vílou Knihomilou. Spoločne si zaspievali a zatancovali pieseň o stonožke Rafaele. Potom pani knihovníčka porozprávala žiakom príbeh o stonožke. Každý žiak dostal aj kvetinku s hádankou o rozprávke. Hádanku všetci pekne prečítali a spoločnými silami aj uhádli.

            Na záver dostali vysvedčenie za celý školský rok. Po spoločnom tanci si mohli vybrať nejakú knižku alebo časopis a prečítať si krátky text.

            Ďakujeme veľmi pekne pani knihovníčke Silvii za zaujímavé aktivity počas celého školského roka.

            Prváci s pani učiteľkou Veronikou

          • SPOLU MÚDREJŠÍ 3

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album SPOLU MÚDREJŠÍ 3.

            Blíži sa nám koniec ďalšieho projektu Spolu múdrejší. V príspevku vám prinášame náhľad do aktivít a činností v tomto projekte počas celého obdobia. Spoločné hodiny prebiehali hravou, zábavnou formou, keď nám to počasie dovolilo tak aj vonku na čerstvom vzduchu. 🌞 ✅Cieľom projektu je podporiť školy, ktoré budú prostredníctvom kvalitného a dostupného doučovania svojich žiakov vytvárať podmienky na zlepšovanie ich vedomostí a zručností. Projekt je financovaný z Plánu obnovy a odolnosti SR. 👩‍🏫Tešíme sa opäť nabudúce!

          • JAZYKOVÝ KVET 2022 - Celoslovenské finále

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album JAZYKOVÝ KVET 2022 - Celoslovenské finále.

            OBROVSKÝ ÚSPECH DIVADELNÉHO KRÚŽKU NA CELOSLOVENSKOM FINÁLE🏆 🇬🇧 Dnes sa konalo celoslovenské finále Jazykového kvetu 2022 V Nitre. Zúčastnili sa na ňom tí najlepší z celého Slovenska. Súťažilo sa v rôznych jazykoch a kategóriách. Naši žiaci 4.A triedy Peťka Kodhajová, Martinka Červená, Barborka Tóthová, Sebastián Balogh a Milan Šalka súťažili v kategórii AJ/dráma/prevzatá tvorba s predstavením 🎭„Johnny Little Pea“.🎭 🥈Divadelníci skončili na krásnom 2.mieste.🥈 🎉 Po vyhodnotení a odovzdaní diplomov nás ešte čakala tomobla, kde si dve naše žiačky odniesli krásne ceny. Bol to dlhý, ale skvelý deň plný zážitkov a skúseností. Gratulujeme a tešíme sa na ďalšie ich úspechy. 👏

          • Máj v ŠKD

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Máj v ŠKD .

            Máj sa nám tento rok ukázal v plnej kráse. Žiaci s pani vychovávateľkami v ŠKD trávili takmer všetok čas v exteriéri. V galérii si môžete pozrieť, čo všetko sa im podarilo vyrobiť a ako relaxovali.

          • Erasmus+ FESD - Španielsko

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Erasmus+ FESD - Španielsko.

            🇪🇸Vzdelávame sa v zahraničí 🇪🇸

            🔸 V dňoch 9. a 10.júna 2022 sa konalo prvé medzinárodne stretnutie projektových partnerov v projekte *Potravinová výchova k trvalo udržateľnému rozvoju*.

            🔸 Stretnutie sa uskutočnilo v Španielskom meste Ceuta. Zúčastnili sa ho projektoví partneri zo Španielska, Talianska, Turecka, Severného Macedónska a zo Slovenska kde našu školu zastupovala pani zástupkyňa Adrika a pani učiteľka Ľubka.

            🔸 Pracovné stretnutie sa týkalo metodológie vyučovania v téme výchova o jedle a jej trvalá udržateľnosť. Projektoví partneri prezentovali aktivity pre žiakov, ktoré sa im v praxi na výučbu o jedle osvedčili. Súčasťou stretnutia bola prehliadka partnerskej školy "El Siete Colinas" v meste Ceuta, prehliadka mesta a naplánovanie ďalších stretnutí v projekte.

            🔸 Ďakujeme hosťujúcej škole za vrelé prijatie, starostlivosť a zorganizovanie tohto podujatia.

          • Narodil sa chrobáčik

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Narodil sa chrobáčik .

            🎶Baletná rozprávka v dvoch dejstvách🎶

            Žiaci prvého stupňa so svojimi pani učiteľkami strávili Deň detí netradične. Vydali na cestu vlakom do Bratislavy, kde v Novej budove SND navštívili baletné predstavenie Narodil sa chrobáčik.

            Pôvodná baletná rozprávka v dvoch dejstvách na hudbu slovenského skladateľa Tibora Freša odkrýva najmenším divákom svet roztancovaných chrobáčikov. Príbeh s hlbokým etickým posolstvom sa odvíja na pozadí striedania ročných období a večného kolobehu prírody.

            Okrem baletu si žiaci stihli pozrieť aj centrum hlavného mesta.

             

            Podujatie realizované v spolupráci s OZ Bonum et gaudium s finančnou podporou Mesta Nové Zámky.